Jak umístit vestavěnou skříň do malého bytu: Efektivní využití prostoru

V menším bytě je důležité využít každý centimetr čtvereční k vytvoření příjemného a funkčního prostoru. Máte malý byt? Vestavěné skříně jsou pro vás ideálním řešením. V tomto článku se dozvíte, jak vestavěnou skříň umístit do malého bytu tak, aby byla nejen praktická, ale i esteticky přitažlivá.

Jak zařídit šatní skříň v malém bytu

Pokud je velikost vašeho bytu skromná a prostor omezený, neznamená to, že vestavěná skříň musí být nutně malá. Naopak je důležité, aby měla dostatek prostoru pro uložení vašich věcí. Šatní skříň v malém bytě by měla plnit dvě hlavní funkce, být praktická a prostorná. Chcete-li maximálně využít prostor v bytě, doporučujeme zvolit vestavěnou skříň na míru. Taková šatní skříň bude nejen vyhovovat vašim potřebám z hlediska velikosti a uspořádání, ale bude také ladit s celkovým vzhledem bytu.

Když začínáte zařizovat malý byt a chystáte se do něj zabudovat vestavěnou skříň, je velmi důležité věnovat pozornost jak jejímu estetickému vzhledu, tak funkčnímu interiéru.

Krok za krokem - vestavěná skříň do malého bytu

Krok 1 - Prozkoumání prostoru

Než se rozhodnete pro koupi šatní skříně do vašeho malého bytu, je důležité nejprve se podrobně seznámit s prostorem, ve kterém se bude nacházet. Vzhledem k omezené velikosti bytu by to nemělo být příliš náročné. Prohlédněte si, kde jsou okna, jaký je přístup denního světla a jak jsou uspořádány stěny, podlaha a strop. Všímejte si výčnělků, prohlubní, vystupujících zásuvek, trubic, měřičů atd., aby bylo možné efektivně integrovat šatní skříň do bytu.

Krok 2 - Plánování interiéru

Přemýšlejte o tom, jak si rozdělíte prostor v bytě. Jaký další nábytek si přejete mít v bytě kromě šatní skříně a jaké budou barevné schéma a styl vašeho interiéru?

Krok 3 - Výběr místa pro skříň

Určete, kam přesně chcete šatní skříň umístit a pečlivě změřte dostupný prostor. To vám pomůže při rozhodování o rozměrech skříně a výběru typu dveří - zda dáte přednost posuvným nebo tradičním pantovým dveřím.

Krok 4 - Určení účelu skříně

Zvažte, jakou roli má šatní skříň ve vašem bytě hrát. Bude sloužit pouze pro ukládání věcí, nebo by měla mít i estetickou funkci? Bude to tradiční šatní skříň na oblečení, nebo multifunkční kus nábytku, který pojme televizi? Toto rozhodnutí vám pomůže při výběru vhodných materiálů.

Krok 5 - Plánování úložného prostoru

Přemýšlejte o tom, co potřebujete v šatní skříni uložit, aby jste si mohli co nejlépe naplánovat vnitřní uspořádání vestavěné skříně, rozmístění jednotlivých prvků a výběr příslušenství.

Krok 6 - Finální rozhodnutí

A nyní přichází to nejdůležitější rozhodnutí. Budete si pořizovat již hotovou šatní skříň z obchodu, nebo dáte přednost vestavěné skříni na míru, která bude přesně odpovídat vašim potřebám a rozměrům vašeho bytu?

Pro nás existuje jediná odpověď. Pokud chcete šatní skříň umístit do malého bytu, měla by to být vestavěná skříň na míru. Jen takový kus nábytku splní všechna očekávání, zapadne do každého místa a pokryje všechny potřeby.

TIP: Vytvořte si design své vysněné vestavěné skříně pomocí 3D konfigurátoru během několika minut!

Závěr

Menší rozměry bytu rozhodně neznamenají kompromis v kvalitě bydlení. Díky možnosti na míru vyrobeného nábytku a promyšleným řešením lze prostor využít optimálně, přičemž si zachováte všechny pozitivní aspekty jako jsou praktičnost, prostornost a estetický vzhled. Vestavěná šatní skříň je nejlepším řešením, jak efektivně využít malý prostor a zároveň přidat na estetice a funkčnosti vašemu bytu.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací...